Çfarë ka ndodhur më 29 janar?

Çfarë ka ndodhur më 29 janar?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 29 janar.