Çfarë ka ndodhur më 14 tetor?

Çfarë ka ndodhur më 14 tetor?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 14 tetor.