Analiza e javës – Tensionimi Azerbajxhan-Armeni

Analiza e javës – Tensionimi Azerbajxhan-Armeni

Armenia pas sulmeve të saj ndaj rajonit Tovuz tregoi agresion edhe ndaj Karabakut Malor. Operacionet ushtarake të Azerbajxhanit ishin më efektive përballë sulmeve të së dielës që filluan me zjarrin e hapur mbi civilët. Shumë nga fshatrat e okupuara u vunë nën kontrollin e Bakus, ndërsa duket që Erevani është në një llogari të gabuar. Për më shumë dëgjoni analizën e prof. asc. Murat YESILTAS, Drejtor i Studimeve të Sigurisë pranë Fondacionit për Kërkime Politike, Ekonomike dhe Sociale (SETA) Ankara.