Analiza e javës – Politika ruse e Turqisë

Analiza e javës – Politika ruse e Turqisë

Rusia me vendndodhjen gjeografike dhe fuqinë e saj ekonomike dhe ushtarake gjithmonë ka qenë një vend i rëndësishëm për Turqinë. Nëse shikojmë në historinë e afërt shohim se në kontekstin e politikës së Rusisë për rajonin në ekuacionin e Luftës së Ftohtë ekziston një qasje konkurruese për shkak të pjesëmarrjes së Turqisë në bllokun Perëndimor. Sidoqoftë, vërehet se politika përkatëse ka ndryshuar, veçanërisht pas qeverisë së AK Partisë dhe përpjekjes për grusht shteti të 15 korrikut. Për më shumë dëgjoni analizën e Can ACUN ekspert i marrëdhënieve ndërkombëtare dhe politikave të jashtme pranë Fondacionit për Kërkime Politike, Ekonomike dhe Sociale (SETA) në Ankara.