Çfarë ka ndodhur më 6 gusht?

Çfarë ka ndodhur më 6 gusht?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 6 gusht.