A e dini se teatri antik Aspendos që ndodhet në Antalie është teatri antik më i ruajtur në botë?

A e dini se teatri antik Aspendos që ndodhet në Antalie është teatri antik më i ruajtur në botë?

Teatri antik Aspendos, i ndërtuar në shekullin e 2-të të erës sonë, është një godinë, e cila prej ditës së ndërtimit e këtej është përdorur për qëllime të ndryshme. Sipas legjendës arkitekti Zenon për të impresionuar babanë e vajzës që e dashuronte e ndërtoi këtë teatër. Më në fund, falë arkitekturës së shkëlqyer akustike ai ndikoi tek babai i vajzës dhe dasma u mbajt këtu.