A e dini se kukulla është një nga lojërat tradicionale turke dhe është një nga lojërat më të vjetra?

A e dini se kukulla është një nga lojërat tradicionale turke dhe është një nga lojërat më të vjetra?

Kukulla që në gjuhën turke ka kuptimin e ‘bebes’ dhe që sot në Anadoll jeton me emra të tillë si ‘korçak’, ‘kudurcuk’, ‘kaburcuk’, është një nga lojërat më të vjetra teatrale.


Fjalët Kyçe: Azia Qendrore , Turqi , Anadoll , kukulla