A e dini se Institucioni i Gjuhës Turke është themeluar me urdhër të Ataturkut në vitin 1932?

A e dini se Institucioni i Gjuhës Turke është themeluar me urdhër të Ataturkut në vitin 1932?

Institucioni i Gjuhës Turke është ngritur me urdhër të Ataturkut në 12 korrik 1932 me emrin Shoqata e Studimit dhe Mbikëqyrjes së Gjuhës Turke. Të gjithë themeluesit kanë qenë deputetë dhe letrarë të njohur të kohës si: Samih Rifat, Rusen Esref, Celal Sahir dhe Yakup Kadri.