Kriza humanitare në Idlib

Kriza humanitare në Idlib

Regjimi i Esadit me mbështetjen e Rusisë dhe Iranit është duke e sulmuar Idlib për një kohë të gjatë. Vetëm në dy muajt e fundit më shumë se 200 mijë njerëz u shpërngulën, ndërsa mijëra të tjerë kanë humbur jetën ose janë plagosur. Regjimi dhe aleatët e tij përpiqen të dehumanizojnë rajonin duke synuar jo vetëm objektivat ushtarake, por drejtpërsëdrejti civilët, dhe pastaj ta vënën nën kontroll atë. Në Idlib, i cili është bastion i fundit për opozitarët, jetonin në kushte të vështira mbi 4 milionë njerëz, shumica të zhvendosur nga shtëpitë e tyre, ndërsa Turqia me gjithë fuqinë përpiqet ta parandalojë krizën humanitare që jetohet këtu.