Mali i Zi gjithnjë e më shumë po tërheq vëmendjen e investitorëve nga Turqia

Mali i Zi gjithnjë e më shumë po tërheq vëmendjen e investitorëve nga Turqia

• Deri tani në Mal të Zi janë regjistruar më shumë së 2000 kompani turke, e numri më i madh i tyre është koncentruar në bregdet, veçmas në Budvë dhe në Podgoricë

•Kompania turke TAV do të marrë në koncesion aeroportet e Malit të Zi

Edhe në Mal të Zi u kremtua 23 Prilli - Dita e Sovranitetit Kombëtar e Turqisë dhe Festa e Fëmijëve

•Nënkryetari kuvendit të Malit të Zi, Genci Nimanbegu takohet me ambasadoren e ShBA në Podgoricë, Judy Rising Reinke.

•Ministritë e Kulturës së Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut nënshkruan program për bashkëpunim kulturor në periudhën 2019-2022.

Masa shtesë në pikat e kalimit kufitar ndërmjet Malit të Zi dhe Shqipërisë për evitimin e radhëve të gjata gjatë sezonit veror.

•Në Ulqin do të bëhet përurimi dy librave të ideologut dhe veprimtarit të shquar të Rilindjes Kombëtare, Pashko Vasa.

Për hollësi rreth këtyre zhvillimeve ndiqni raportin javor të korrespondentes tonë në Mal të Zi Vera Alibegu Katana.