Turqia përkujton 47-vjetorin e operacionit të paqes në Qipro

Ishulli i Qipros u nda në vitin 1974, kur një grusht shteti greko qipriot u pasua nga dhuna kundër turqve të ishullit. Dhuna ndaj turqve mori fund me ndërhyrjen e Ankarasë.

Operacioni i Paqes në vitin 1974

Në Republikën Turke të Qipros së Veriut, 20 korriku shënohet si Dita e Paqes dhe Lirisë, ditë kjo që përkujton "Operacionin e Paqes në Qipro", kur ushtria turke hyri për të mbrojtur popullin turk të Ishullit.


Fjalët Kyçe: operacioni i paqes , 20 Korriku , Dita e Paqes dhe Lirisë , Republika Turke e Qipros së Veriut , ushtria turke