97 vite rrugëtim nga pavarësia drejt të ardhmes

Kështu iu dha fund debateve në vend lidhur me emrin e shtetit dhe regjimin që do të zgjidhej dhe në historinë e kombit turk u hap një epokë e re.

ATATURK 14.jpg

Si sot 97 vjet më parë filloi një epokë e re në historinë e kombit turk dhe me shpalljen e Republikës në Turqi, shprehja "sovraniteti i takon pa kushte popullit" zuri vend në mënyrën më të qartë të saj në drejtimin e shtetit.


Fjalët Kyçe: sovraniteti kombëtar , Mustafa Kemal Ataturk , Kuvendi i Madh Popullor të Turqisë (TBMM) , Republika e Turqisë , 29 Tetori Dita e Republikës