Përfundoi Turi i Francës 2019

Etapa e 21-të dhe e fundit turit të 106-të të Francës, që pranohet si turi më prestigjioz i çiklizmi në botë, u mbajt në itinerarin 128 km të gjatë midis Rambujesë dhe Parisit. Kampioni i ri i Turit të Francës është çiklisti kolumbian 22-vjeçari, Egan Bernal.

Etapa e (21-të) fundit e Turit të Francës 2019 – Rambuje-Paris 128 km

Etapa e 21-të dhe e fundit turit të 106-të të Francës, që pranohet si turi më prestigjioz i çiklizmi në botë, u mbajt në itinerarin 128 km të gjatë midis Rambujesë dhe Parisit. Kampioni i ri i Turit të Francës është çiklisti kolumbian 22-vjeçari, Egan Bernal. Ai është njëherësh edhe kolumbiani i parë që arrin një sukses të tillë në Turin e Francës. Bernal e mbylli Turin e Francës prej 21 etapash me një diferencë kohore prej 1 minutë e 10 sekondash nga britaniku Geraint Thomas, i cili u rendit në vendin e dytë. Kolumbiani praktikisht titullin e kampionit e fitoi që në etapën e 20 dhe kjo e fundit ishte thjesht një paradë për të në rrugët e “Champs Elyseee”. (Fotografitë janë siguruar nga Mustafa Yalçın, Anadolu Agency - AA)


Fjalët Kyçe: Champs Elyseee , Egan Bernal , Geraint Thomas , kampionati i çiklizmit , Turi i Francës