Fotot më të mira të zogjve 2017

Shikoni disa nga fotot më të bukura që janë shkrepur në vende të ndryshme të botës për të kapur zogjtë më të bukur. Fotot më poshtë janë realizuar të gjitha në vitin 2017.

Zogjtë më të bukur të vitit 2017

Konkursi i filluar në vitin 2015 për Fotografin e Viti të Zogjve është zhvilluar edhe këtë vit. Instituti britanik i studimit të shpendëve (The British Trust for Ornithology - BTO) përzgjodhi fotografitë e zogjve që ishin bërë në vende të ndryshme të botës dhe publikoi fitueset e 2017-s dhe ato më të interesantet që kishin marrë pjesë në konkurs. Fituesi i edicionit të sivjetmë është Alejandro Prieto Rojas nga Meksika, i cili paraqiti një portret mahnitës të flamingos që ushqente të vegjlit e vet. Shijoni galerinë me disa nga fotografitë më të pabesueshme të shpendëve.


Fjalët Kyçe: The British Trust for Ornithology - BTO , Ornitologji , bota e shpendëve , zogjtë më të bukur