Rrënojat Ani

Prej themelimit e këtej ky qytet mirëpriti 23 qytetërime, ndërsa Ani në të njëjtën kohë është porta e parë e hyrjes në Anadoll nga Kaukazi

Rrënojat Ani

Rrënojat Ani, që janë të përfshira në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, që ndryshe njihen edhe me emrat “Qyteti Botëror”, “Djepi i Qytetërimit”, “1001 Kisha” dhe “Qyteti me 40 porta”, tërheq vëmendjen e vizitorëve gjatë katër stinëve të vitit.

Ky qytet antik, që mirëpret edhe veprat e arkitekturës islame të shekullit 11-të dhe 12-të, para 3 vitesh u përfshi në listën e UNESCO-s.

Prej themelimit e këtej ky qytet mirëpriti 23 qytetërime, ndërsa Ani në të njëjtën kohë është porta e parë e hyrjes në Anadoll nga Kaukazi. Ky qytet antik tërheq interesim të madh të vizitorëve, të cilët e vizitojnë gjatë katër stinëve të vitit.


Fjalët Kyçe: Turqi , qyteti botëror , djepi i qytetërimit , UNESCO , lista e trashëgimisë botërore , rrënojat Ani