Magjia e një nate plot dritë në Afrodizia

Dikur ai ishte një qytet legjendar madhështor. Ishte një qytet kushtuar Afërditës, ndoshta më e famshmja nga perëndeshat e lashta greke, i famshëm për skulpturat dhe mermerët e tij… Secila prej ndërtesave të tij ishte e zbukuruar me skulptura të punuara nga duar mjeshtërore, të cilat magjepsnin këdo që i shikonte. Sikurse çdo gjë tjetër, fatkeqësisht, as Afrodizia nuk i bëri dot ballë kohës…

Afrodizia është Trashëgimi Kulturore Botërore e UNESCO-s

Afrodizia, i cili është një qytet antik madhështor i mbetur nga periudha e lashtë greke dhe romake e që ndodhet në nënprefekturën Karaxhasu të provincës Ajdën, është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Kulturore Botërore të UNESCO-s.


Fjalët Kyçe: UNESCO , lista e trashëgimisë botërore , qyteti antik , Afrodisias , Karacasu , Afyon