Turqia prodhon respirator me mundësitë e veta

Ky është respiratori i prodhuar me mundësi vendore brenda një kohe rekord.

Respirator prodhim turk

Respiratori (aparat për frymëmarrje artificiale) është bashkëprodhim i kompanive turke “Arçelik”, “ASELSAN”, “Baykar” dhe “Biosys”. Aparati është 100% projektim dhe prodhim vendor dhe është i përshtatshëm në përdorim për pacientët e të gjitha kategorive. (Grafiku është përgatitur nga Agjencia Anadolli-AA)


Fjalët Kyçe: respirator , aparat për frymëmarrje artificiale , lufta kundër koronavirusit , masat kundër Covid-19 , bashkëpunimi kundër Covid-19