Fusha e lojërave politike të Uashingtonit: Grushtshtetet

Grushtshtetet e organizuara dhe mbështetura nga Uashingtoni në Honduras e Nikaragua për të lehtësuar aktivitetet e kompanive amerikane të frutave, të cilat kontrollojnë dhe menaxhojnë tregtinë e bananes, i kanë dhuruar literaturës politike botërore termin “republika e bananes”.

Puçet e nxitura nga SHBA-ja

Qëndrimi i Uashingtonit ndaj tentativës për të rrëzuar qeverinë legjitime në Venezuelë, ngriti në rend të ditës “grushtshtetet”, të cilat SHBA-ja i përdor si “fushë lojërash politike”.


Fjalët Kyçe: SHBA , tentativë për grusht shteti , grusht ushtarak , Venezuelë , Turqi