Në Shqipëri vazhdojnë procedurat për verifikimin e çdo banese të dëmtuar

Tërmeti më i madh i 30 viteve të fundit, ku deri tani pa patur mbi 300 lëkundje ka shkaktuar dëme të mëdha në Tiranë dhe Durrës.

Tërmeti në Shqipëri (21.09.2019)

Tërmeti më i madh këtyre 30 viteve të fundit, ku deri tani pa patur mbi 300 lëkundje ka shkaktuar dëme të mëdha në Tiranë dhe Durrës. Shumë pallate, shtëpi dhe biznese u dëmtuan duke krijuar panik dhe frikë të vazhdueshme tek qytetarët. Por tërmeti më i fortë i dekadave të fundit, me magnitudë 5,8 Rihter dhe intensitet rreth 8 ballë preku edhe zonat e tjera të Shqipërisë si Lushnjë, Lezhë, Korçë, Bulqizë, Gjirokastër, Shkodër, Fier, Elbasan etj.

 


Fjalët Kyçe: epiqendra e tërmetiti , verifikimi i dëmeve , Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka , tërmeti në Shqipëri