Shtypi turk 27.12.2021

Më poshtë vijon një përmbledhje e lajmeve kryesore, që janë publikuar nga mediat e shkruara turke për sot, e hënë, 27 dhjetor 2021:

1753037
Shtypi turk 27.12.2021

“Vatan”: Deklaratë interesi nga presidenti Erdogan: “Do ta prishim këtë lojë”

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha në takimin e Këshillit të Zgjeruar Krahinor të Stambollit të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim, "Interesi i bën të pasurit më të pasur dhe të varfrit më të varfër. Interesi është shkaku, ndërsa inflacioni është rezultati. Ne do ta prishim këtë lojë dhe do të udhëheqim kombin për objektivat e tij në pikën fillestare”.

“Star”: Industria jonë e mbrojtjes ka arritur një tjetër sukses

Kreu i Departamentit Presidencial të Industrisë së Mbrojtjes Ismail Demir theksoi se industria e mbrojtjes ka arritur një tjetër sukses, ndërsa shtoi se sistemi kombëtar raketor i mbrojtjes ajrore “HISAR O” shkatërroi objektivin me shpejtësi të madhe në lartësi të madhe në goditjen e fundit.

"Yeni Safak": Turqia, vendi yll i logjistikës

Turqia, e cila është një udhëkryq në transport, është rritur në këtë sektor pavarësisht epidemisë. Sasia e ngarkesave të transportuara me linjat ajrore në 11 muaj tejkaloi 3 milionë tonë. Ndërkaq 9,9% e kontejnerëve që trajtohen në porte transportohen me anije me flamur turk.

“Haberturk: ​​Antalie e kaloi objektivin e 9 milionë turistëve

Bëhet e ditur se objektivi i 9 milionë turistëve për vitin 2021 në qytetin turistik të Antalies u arrit para fundit të vitit., e cila hyri në vitin 2021 në hijen e epidemisë, kapi shifrën prej 9 milionë e 2 mijë e 217 turistësh para fundit të vitit me aktivitetin e nisur në korrik.

"Sabah": Prodhuar nga turqit 2200 vjet më parë

Rrugët ujore të ndërtuara nga turqit 2200 vjet më parë tani përshkruhen si një mrekulli inxhinierie. Ky sistem i ujësjellësit nëntokësor, i quajtur Kanali Karz, u ndërtua në rajonin Turfan të Azisë Qendrore. Konsiderohet si një nga gjetjet më të rëndësishme në historinë e qytetërimit.Lajme të ngjashme