Erdogan: Dita Ndërkombëtare e Arteve Islame do të ringjallë finesën që kemi humbur në të sotmen

Emine Erdogan, bashkëshortja e Presidentit Recep Tayyip Erdogan tha se ka pritur me kënaqësi shpalljen e 18 Nëntorit si "Dita Ndërkombëtare e Arteve Islame" nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO).

1531485
Erdogan: Dita Ndërkombëtare e Arteve Islame do të ringjallë finesën që kemi humbur në të sotmen

Emine Erdogan, bashkëshortja e Presidentit Recep Tayyip Erdogan tha se ka pritur me kënaqësi shpalljen e 18 Nëntorit si "Dita Ndërkombëtare e Arteve Islame" nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO).

Në një postim të bërë nga llogaria e saj në “Twitter”, Erdogan shkroi: “Unë mirëprita njoftimin e UNESCO-s për 18 Nëntorin si 'Dita Ndërkombëtare e Arteve Islame'. Unë besoj se eleganca e shfaqur nga civilizimi islam në fushën e artit do të ringjallë finesën që kemi humbur në botën në të cilën ne po jetojmë. Unë e di që vendi ynë ka një akumulim të rëndësishëm në këtë fushë dhe mendoj se 'Dita Ndërkombëtare e Arteve Islame' është një mundësi e rëndësishme për të prezantuar këtë art të madh në botë”.

 


Lajme të ngjashme