Meloditë turke do të takohen me 60 vende

Promovimi i Turqisë do të bëhet me një projekt tjetër të përbashkët mes Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit dhe Institutit “Yunus Emre”.

1504728
Meloditë turke do të takohen me 60 vende

Promovimi i Turqisë do të bëhet me një projekt tjetër të përbashkët mes Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit dhe Institutit “Yunus Emre”.

Në 60 vende, përfshi Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA), Angli,Gjermani dhe Francë, do të organizohen aktivitete të ndryshme, ku muzika turke do të takohet me kulturat e tjera.

Në kuadër të projektit do të ketë pjesë të tilla si: muzikë mehteriane [Mehter quhet banda muzikore në ushtrinë osmane], “30 vjet nga tradita drejt të ardhmes”, “kuinteti i sazeve klasike turke” dhe “këngë turke të Izmirit”.Lajme të ngjashme