Koronavirusi në botë (4 korrik) – Mbi 529 mijë të vdekur

Në mbarë botën nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) kanë humbur jetën mbi 529 mijë e 197 vetë, janë infektuar rreth 11 milionë e 120 mijë persona si dhe janë shëruar mbi 6 milionë e 342 mijë e 946 të tjerë.

1448773
Koronavirusi në botë (4 korrik) – Mbi 529 mijë të vdekur
SÜPER FOTO KORONA YENİ NORMAL.2.jpg
SÜPER FOTO RUSYA 3.jpg
new york süperhaber.jpg

Në mbarë botën nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) kanë humbur jetën mbi 529 mijë e 197 vetë, janë infektuar rreth 11 milionë e 120 mijë persona si dhe janë shëruar mbi 6 milionë e 342 mijë e 946 të tjerë.

Republikën Turke të Qipros së Veriut kanë humbur jetën 4 persona ndërsa me rastin e ri të regjistruar numri i të infektuarve arriti në 112.

Me 444 njerëz të tjerë që humbën jetën në Indi duke e çuar në 18 mijë e 669 në total numrin e të vdekurve COVID-19.

Iran deri më tani kanë humbur jetën 11 mijë e 260 persona ndërsa numri i të infektuarve arriti në 235 mijë e 429.

Në 24 orët e fundit në Irak humbën jetën edhe 102 persona të tjerë duke bërë që numri në total të arrijë në 2 mijë e 262.

Rusi numri i përgjithshëm i të vdekurve arriti në 9 mijë e 859 ndërsa i të infektuarve në 667 mijë e 883.

Emiratet e Bashkuara Arabe numri i të vdekurve nga Covid-19 arriti në 318 kurse në Bahrejn 95.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës numri i të vdekurve ka arritur në 132 mijë e 101 ndërsa 2 milionë e 890 mijë e 588 janë infektuar.

Ndërsa në Brazil, vendin e dytë më të ndikuar nga koronavirusi numri i të vdekurve ka arritur në 63 mijë e 254 me 1 mijë e 290 të vdekur në 24 orët e fundit ndërsa i të infektuarve u rrit në 1 milionë e 543 mijë e 341.

Meksikë numri i përgjithshëm i të vdekurve arriti në 29 mijë e 843.

Kurse në Angli, epiqendër e koronavirusit të tipit të ri në Evropë, numri total i humbjeve të jetëve arriti në 44 mijë e 131. Numri i të infektuarve aktivë është 284 mijë e 276 në total.

Në disa vende të tjera numri i vdekjeve prej COVID-19 është: Francë 29 mijë e 893, Spanjë 28 mijë e 385.  

 Lajme të ngjashme