A e dini se artistja turke Türkan Şoray është aktorja që ka luajtur në më shumë filma në botë?

Türkan Şoray, e cila ka luajtur në 222 filma të kinematografisë turke, është aktorja që mban rekordin e “Artistes që ka aktruar më shumë në botë”.

1264397
A e dini se artistja turke Türkan Şoray është aktorja që ka luajtur në më shumë filma në botë?

Sulltanesha e kinematografisë turke

Türkan Şoray, e cila ka luajtur në 222 filma të kinematografisë turke, është aktorja që mban rekordin e “Artistes që ka aktruar më shumë në botë”. Türkan Şoray, e cila filloi ta ndërtojë karrierën e saj në vitet 1960, shpejt u pëlqye nga një masë e gjerë dhe u bë një aktore e kërkuar. Me rolet e saj në personazhe të ndryshme që ajo interpretoi në filma ajo iu drejtua shumë shtresave e grupeve të shoqërisë dhe u pëlqye shumë nga populli. E kurorëzuar si “sulltanesha e kinematografisë turke”, Türkan Şoray arriti suksese jo vetëm si aktore, por edhe si regjisore.Lajme të ngjashme