Basquiat, artisti i parë i lindur pas LIIB që arrin vlerën e 100 milion dollarëve

Një investim prej 100 dollarësh në një vepër të këtij artisti në vitin 2000 vlen sot mesatarisht 1 098 dollarë, pra një rritje prej 998 për qind.

Basquiat, artisti i parë i lindur pas LIIB që arrin vlerën e 100 milion dollarëve

Jean Michel Basquiat, një pikturë e të cilit u shit për 110,5 milionë dollarë (98 milionë euro) në ankand në Nju Jork, është i vetmi artist i lindur pas Luftës së Dytë Botërore që arrin nivelin e 110 milionë për një pikturë, sipas “Artprice”.

Ky ish-grafist i lindur në periferi të Bronksit i bashkohet kështu gjashtë artistëve të shekullit të XX-të që kanë kaluar këtë nivel në ankand, një grup shumë i vogël në të cilët mund të numërrojmë personalitete si Picasso, Modigliani Bacon, Giacometti, Munch dhe Warhol.

E blerë për 19 000 dollarë në vitin 1984, piktura “Untitled” (1982) u rishit 5 800 herë këtë vlerë pas 33 vitesh, thekson Thierry Ehrman, president dhe themelues i Artprice, lider botëror i të dhënave mbi kuotat dhe treguesit e artit.

Në vitin 2016, Basquiat (1960-1988) klasifikohej i shtati në 500 më të mirët e “Artprice”.

Një investim prej 100 dollarësh në një vepër të këtij artisti në vitin 2000 vlen sot mesatarisht 1 098 dollarë, pra një rritje prej 998 për qind.Lajme të ngjashme