Serialet e Radio Televizionit Turk do të ndiqen edhe në Serbi

Serbia nënshkroi protokollin e bashkëpunimit mediatik me Televizionin Shtetëror Turk TRT.

Serialet e Radio Televizionit Turk do të ndiqen edhe në Serbi

Nën ombrellën e TRT ka 14 kanale televizive dhe 15 kanale radiosh me transmetim kombëtar dhe rajonal.

Kjo bën që Radio Televizioni Shtetëror Turk të shkëlqejë gjithmonë e më shumë në botën e medias.

TRT nuk toleron në parimin e saj për transmetim të drejtë dhe asnjanës dhe me eksperiencën e saj vazhdon të jetë një shembull edhe për kanalet e tjera televizive në botë.

Partneri i ri i TRT në fushën e medias është Radio Televizioni i Vojvodinës në Serbi.

Drejtori i përgjithshëm i Radio Televizionit Shtetëror Turk, Şenol Göka, në lidhje me protokollin e bashkëpunimit mediatik, tha: “ Brenda historisë dhe kulturës së përbashkët ka shumë gjera që ne ndajmë me njëri tjetrin. Ky protokoll do të luaj një rol të rëndësishëm për shfaqen e tyre reciproke.

Serialet dhe dokumentarët e Radio Televizionit turk, tashmë do të ndiqen edhe nga populli serb.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme