Turqi – Veprat e artit gjenden pas 12 vjetëve

Në provincën Denizli janë gjetur koka e perëndeshës së Tekstilit, Athena dhe koka e Perandorit të Romës, Janus, të cilat ishin fshehur nga trafikantët 10 cm nën tokë.

Turqi – Veprat e artit gjenden pas 12 vjetëve

Në qytetin antik të Laodikisë në provincën Denizli janë gjetur të fshehura 10 cm nën tonë koka e Athinës, Perëndesha e Tekstilit, Athena dhe koka e Perëndisë të Romës, Janus.

Mendohet që kokat e statujave janë groposur nën tokë nga trafikantët e veprave të artit me qëllim për ti marrë ato më vonë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme