Ahilik: Tradita e moralit, drejtësisë dhe vëllazërisë

Ahiliku është një faktor që merr për bazë moralin, drejtësinë dhe vëllazërinë me një prejardhje shekullore.

Ahilik: Tradita e moralit, drejtësisë dhe vëllazërisë

Me rastin e kësaj jave Kryeministrit të Turqisë, Ahmet Davutollu ju dha çmimi i nderit të Ahilikut.

Kjo traditë që ka si parim etikën, mundohet të mbahet gjallë edhe në ditët tona.

Në rrethin Bilecik, në kuadër të aktiviteteve të Ahilik-ut, pati një interes të madh për mjetet me të cilat rruheshin burrat 100 vjet më parë, apo për prodhimin e mjeteve të punës.

Si ishte jeta e përditshme në periudhën osmane?

Kjo pyetje gjen përgjigje në aktivitetet e javës Ahilik, një shoqatë zejtarësh që festohet në qytet të ndryshme të Turqisë.

Bashkia e rrethit Bilecik sëbashku me Dhomën e Tregtisë organizuan një aktivitet me veshjet e asaj periudhe.

Interes i veçantë u tregua për mjetet me të cilat rruheshin burrat e aso moti.

Në këtë aktivitet u nda edhe sherbeti i periudhës osmane, loklma si dhe pilaf tradicional.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme