Shkup - Konferencë për Gjurmët e Poezisë Klasike Turke

Qendra Kulturore Turke “Junus Emre” në Shkup mirëpriti një konferencë të rëndësishme me titull “Gjurmët e Poezisë Klasike Turke në Shkup dhe Rrethina”, ku krahas poetëve turq në Maqedoni morën pjesë edhe letrarë, shkencëtar, mësues dhe studentë.

245743
Shkup - Konferencë për Gjurmët e Poezisë Klasike Turke

Gjurmët u Poezisë Klasike u trajtuan në një konferencë mbajtur në Maqedoni.

Në këtë aktivitet u mbajtën diskutime mbi kontributin që kanë dhënë poetët turq me veprat e tyre në zhvillimin e kulturës në Ballkan.

Qendra Kulturore Turke “Junus Emre” në Shkup mirëpriti një konferencë të rëndësishme.

Në konferencën me titull “Gjurmët e Poezisë Klasike Turke në Shkup dhe Rrethina” krahas poetëve turq në Maqedoni morën pjesë edhe letrarë, shkencëtar, mësues dhe studentë.

Në konferencë u mbajtën kumtesa mbi kontributin e rëndësishëm që kanë dhënë poetët turq me veprat e tyre në zhvillimin e kulturës turke në Ballkan.

Drejtori i Qendrës Kulturore Turke “Junus Emre” në Shkup, Fejzullah Bahçe, thotë: “Dua të shpreh atë që letërsia turke ka një të kaluar të vjetër në Maqedoni dhe veçanërisht në të gjithë hapësirën e Ballkanit. Ne po punojmë në drejtim të organizimit të aktiviteteve të tilla dhe dëshira jonë është për vazhdimin e kësaj tradite të lashtë”.

Kurse Pedagogu i Universitetit “Kocaeli”, prof. Gencay Zavotçu tha në kumtesën e tij se edhe poezia turke është ndikuar nga kultura me një të kaluar 400-vjeçare në Shkup.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme