Drama "Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur" së shpejti në turqisht

Shtëpia botuese turke “Mitos Boyut”, ka përkthyer dhe botuar dramatizimin e romanit të realizuar nga dramaturgu kosovar, Jeton Neziraj, në janar dramat do të inskenohet në Teatrin e Qytetit të Stambollit.

Drama "Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur" së shpejti në turqisht

Ismail Kadare është autor i shumë veprave në poezi e prozë, laureat i shumë çmimeve kombëtare, kandidat i çmimit Nobel për shumë vite me radhë, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Anëtar i Akademisë Franceze të Shkencave Morale.

Vepra e Ismail Kadaresë është përkthyer në 32 gjuhë të huaja duke arritur kështu një rekord të përhapjes në tërë botën e qytetëruar.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme