Qeramika, arti i vallëzimit të tokës me zjarrin

Mjeshtrit e këtij rrugëtimi u takuan në një simpozium ndërkombëtar organizuar nga dega e qeramikës në Fakultetin e Arteve të Bukura të Universitetit “Hacettepe”.

Qeramika, arti i vallëzimit të tokës me zjarrin

Arti i qeramikës...

Sipas disave është vallëzimi i tokës me zjarrin... sipas disa të tjerëve është poezia e shkruar me baltë...

Dega e qeramikës në Fakultetin e Arteve të Bukura të Universitetit “Hacettepe” organizoi një aktivitet ndërkombëtar, ku u takuan mjeshtrit e këtij rrugëtimi.


Simpoziumi i 4 Ndërkombëtar Macsabal u zhvillua me mirëpritjen e degës së qeramikës në Fakultetin e Arteve të Bukura në Universitetin Hacettepe (Ankara).

Në simpozium morën pjesë shumë mjeshtër të këtij lloj arti nga Ukraina, Italia, Tunizia, Tajlanda, Kroacia, Republika Turke e Qipros së Veriut dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Format jepen duke përzier baltën (argjilën) me ujin.

Më pas ndizen furrat, kurse modelimi bëhet me delikatesë.

Veprat pasi kanë marrë formën e plotë piqen në furra në një nxehtësi që varion nga 1 mijë deri në 1300 gradë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme