Bakllavaja, ëmbëlsira e pazëvendësueshme

Bakllavaja, e cila ka një shije të pakrahasueshme dhe që kërkon shumë mund, është një nga ëmbëlsirat e pazëvendësueshme e turqve.

Bakllavaja, ëmbëlsira e pazëvendësueshme

Bashkëshortet e konsujve të përgjithshëm të vendeve të ndryshme u takuan në lagjen Karaköy të Stambollit për të bërë bakllava.

Hapja e petëve ishte shumë më e vështirë, por ato nuk u penduan pasi hëngrën bakllavanë e dalë nga duart e tyre.

Bashkëshortet e konsujve të përgjithshëm te vendeve të ndryshme u takuan për të bërë dhe shijuar së bashku bakllavanë turke.

Ato hynë në kuzhinë me plot entuziazëm, por hapja e petëve ishte më e vështirë nga sa e kishin menduar.

Vetëm për një tepsi duheshin më shumë se 40 kate me peta. Ato nisën të hapin petët, por edhe hedhja e miellit kërkonte një eksperiencë më vete.

Pas pjekjes i erdhi radha sherbetit.

Pas një mundi dhe kënaqësie të madhe erdhi radha tek testimi i shijes.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme