“Treni i mirësisë” me ndihma humanitare për Afganistanin niset nga kryeqyteti Ankara

"Treni i mirësisë" me 750 tonë furnizime për Afganistanin, u nis nga kryeqyteti Ankara.

1769292
“Treni i mirësisë” me ndihma humanitare për Afganistanin niset nga kryeqyteti Ankara
afganistan'a iyilik treni.jpg
afganistan'a iyilik treni1.jpg

"Treni i mirësisë" me 750 tonë furnizime për Afganistanin, u nis nga kryeqyteti Ankara.

Në koordinim me Drejtorinë e Menaxhimit të Fatkeqësive dhe Emergjencave (AFAD) dhe me pjesëmarrjen e ministrit të Brendshëm Suleyman Soylu, ministrit të Transportit dhe Infrastrukturës Adil Karaismailoglu dhe kreut të Entit të Çështjeve Fetare (Diyanet) prof. dr. Ali Erbas në stacionin historik të Ankarasë u mbajt një ceremoni për fushatën e trenit humanitar me 750 tonë furnizime të mbledhura nga 11 organizata humanitare për popullin e Afganistanit.

Karaismailoglu tha në ceremoni se Turqia qëndron me të gjithë të shtypurit dhe të gjithë ata që kanë nevojë për ndihmë.

Ai deklaroi se qëndrojnë pranë popullit të Afganistanit, që është një vend mik dhe vëlla.

"Dy trenat tanë përbëhen nga 47 vagonë ​​dhe mbajnë afërsisht 750 tonë material të vullnetit të mirë. Trenat do të udhëtojnë 4.168 kilometra do të arrijë në Afganistan nëpërmjet Iranit dhe Turkmenisë", tha ai.

Karaismailoglu kujtoi se pas linjës Baku-Tbilisi-Kars kanë filluar të funksionojnë edhe trenat Stamboll-Tehran-Islamabad, të cilët njihen si linja jugore dhe tha se treni do të kalojë në këtë korridor për 16 ditë.

Ministri i Brendshëm Soylu gjithashtu vuri në dukje se 12.9 milionë fëmijë në Afganistan kanë nevojë për ndihmë në kushtet e motit të ftohtë dhe tha se Turqia, e cila u ka ardhur në ndihmë njerëzve në vështirësi në mbarë botën dhe zgjedh të jetë me njerëzimin, do të jetë gjithmonë me popullin e Afganistanit.

Soylu tha se kombi turk nuk është një komb që pezullon ndërgjegjen e tij si qytetërimi perëndimor.Lajme të ngjashme