Vaksina vendore TURKOVAC administrohet tek 400 vullnetarë

Numri i vullnetarëve të vaksinuar në studimin e Fazës së 3-të, në të cilin vaksina vendas kundër llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) TURKOVAC u administrua si dozë kujtuese për ata që morën dy doza të vaksinës Sinovac, tejkaloi 400.

1724054
Vaksina vendore TURKOVAC administrohet tek 400 vullnetarë

Numri i vullnetarëve të vaksinuar në studimin e Fazës së 3-të, në të cilin vaksina vendas kundër llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) TURKOVAC u administrua si dozë kujtuese për ata që morën dy doza të vaksinës Sinovac, tejkaloi 400.

Provat klinike të Fazës së 3-të po kryhen në 41 qendra në 28 rrethe në të gjithë vendin.

Në këtë kuadër, gjithsej 7.400 vullnetarëve, që kanë marrë dy doza të vaksinës Sinovac, u jepet vaksina TURKOVAC ose e vaksinës Sinovac si doza e tretë sipas preferencave të tyre.

Profesorja e asociuar Bedia Mert Dinç, e cila është gjithashtu një Hulumtuese Koordinatore e TURKOVAC, tha në një deklaratë në qendrën ku u vaksinuan vullnetarët në Spitalin e Qytetit të Ankarasë se shumë vullnetarë që dëshironin të vaksinoheshin me TURKOVAC kishin aplikuar për studimin dhe se ata kishin vaksinuar 400 vullnetarë deri më tani.

Dinç theksoi se provat e ndryshme klinike të vaksinës TURKOVAC kryhen njëkohësisht dhe tha se rezultatet e këtyre studimeve do të publikohen shumë shpejt.

Ajo deklaroi se synojnë ta bëjnë vaksinën TURKOVAC të përhapur sa më shpejt të jetë e mundur. Prandaj vazhdojnë punimet në të katër degët.

 


Lajme të ngjashme