COVID-19 vazhdon të marrë jetët e njerëzve në botë

Numri i personave që humbën jetën për shkak të llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) ka arritur në 552 mijë 394 dhe 12 milion 180 mijë raste në të gjithë botën. Numri i atyre që u shëruan tejkaluan 7 milion 81 mijë.

1452087
COVID-19 vazhdon të marrë jetët e njerëzve në botë
SÜPER FOTO madagaskar koronavirüs
Covid Süper.jpg

Numri i personave që humbën jetën për shkak të llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) ka arritur në 552 mijë 394 dhe 12 milion 180 mijë raste në të gjithë botën. Numri i atyre që u shëruan tejkaluan 7 milion 81 mijë.

Kompania më e madhe ajrore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), epiqendra e epidemisë me një humbje prej më shumë se 134 mijë jetë, e cila ka humbur 40 milion dollarë në ditë për shkak të efekteve ekonomike të procesit, ka njoftuar se mund të sjellë 36 mijë punonjës në pushim të detyrueshëm që nga 1 tetori. Në deklaratën e bërë nga administrata e kompanisë “United Airlines”, theksohet se historia e aviacionit tregtar po kalonte krizën më shkatërruese financiare. New Jersey gjithashtu u bashkua me disa shtete, të cilat vendosën detyrimin për mbajtjen e maskave për të parandaluar shpërndarjen e COVID-19, të cilat vazhdojnë të rriten në vend. Bëhet e ditur se në New York City, 1 nga çdo 4 qiramarrës që ka humbur të ardhurat e tyre për shkak të epidemisë nuk kanë qenë në gjendje të paguajnë qiranë e tyre për 4 muaj.

Brazil, vendi i dytë më i prekur nga epidemia, humbja e jetëve u rrit në 68 mijë e 55 dhe numri i rasteve u rrit në 1 milion e 716 mijë e 196. Presidenti Jair Bolsonaro hedh poshtë nenet përkatëse të ligjit për sigurimin e ndihmës kundër COVID-19 për njerëzit autokton. Bëhet e ditur se rritja e numrit të infektimeve që tejkalojnë 1,7 milion dhe "epiqendra" e epidemisë në rajon është shkaktuar nga qeveria e Presidentit Bolsonaro që nuk ka marrë masa të përshtatshme.

Numri i njerëzve që vdiqën në Meksikë u rrit në 32 mijë e 796 dhe numri i tasteve u rrit në 275 mijë e 3.

Ndërkaq në Argjentinë, ku vdiq 694 njerëz, numri i rasteve të zbuluar të infektimit u rrit në 87 mijë e 30.

Numri i vdekjeve në Peru arriti në 11 mijë e 133 dhe numri i rasteve në 312 mijë e 911.

Mbretërinë e Bashkuar, epiqendra e epidemisë në Evropë, 126 njerëz kanë vdekur në 24 orët e fundit dhe numri i viktimave është rritur në 44.517. Në vendin ku numri i rasteve u rrit me 630, numri i të infektuarve arriti në 286 mijë e 979.

Francë, 32 njerëz vdiqën në 24 orët e fundit për shkak të epidemisë, dhe humbja e jetëve u rrit në 29 mijë e 965, ndërsa numri i të infektuarve u rrit me 663 dhe arriti në 204 mijë e 625.

Ndërkaq numri i atyre që vdiqën nga COVID-19 në Indi u rrit në 21.116 dhe numri i rasteve në 769 mijë e 257.

Kina, e cila është burimi i epidemisë së COVID-19 dhe ku vdiqën 4 mijë e 634 njerëz, nuk raportoi për humbje të jetëve gjatë 24 orëve të fundit, ndërsa numri i rasteve u rrit në 83 mijë e 581.

Në 24 orët e fundit në Korenë e Jugut, dy persona vdiqën për shkak të Kovid-19, humbja e jetës për shkak të virusit u rrit në 287 dhe numri i rasteve në 13 mijë e 293.

Numri i atyre që vdiqën për shkak të virusit në Rusi u rrit në 10 mijë e 843 dhe numri i rasteve në 707 mijë e 301.

Republikën e Afrikës së Jugut, numri i personave që vdiqën në 24 orët e fundit për shkak të virusit është rritur në 3.600 dhe numri i rasteve është rritur me 8 mijë e 810 në 224 mijë e 665.

Humbja e jetës në Nigeri është rritur në 684 dhe numri i rasteve në 30 mijë e 249.

129 njerëz vdiqën në Ganë për shkak të COVID-19. Numri i rasteve u rrit me 854 në 24 orët e fundit dhe arriti në 22.822.Lajme të ngjashme