Koronavirusi në botë (8 korrik) – Mbi 546 mijë të vdekur

Në mbarë botën nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) kanë humbur jetën mbi 547 mijë e 150 vetë, janë infektuar rreth 11 milionë e 977 mijë persona si dhe janë shëruar mbi 6 milionë e 920 të tjerë.

1451180
Koronavirusi në botë (8 korrik) – Mbi 546 mijë të vdekur
süper covid19.jpg
KORONA SÜPER
SÜPER FOTO KORONA RUSYA 1..jpg
SÜPER FOTO KORONA RUSYA 2..jpg

Në mbarë botën nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) kanë humbur jetën mbi 547 mijë e 150 vetë, janë infektuar rreth 11 milionë e 977 mijë persona si dhe janë shëruar mbi 6 milionë e 920 të tjerë.

Me 482 njerëz të tjerë që humbën jetën në Indi, 20 mijë e 642 është në total numrin e të vdekurve nga COVID-19.

Rusi numri i përgjithshëm i të vdekurve arriti në 10 mijë e 667 ndërsa i të infektuarve në 700 mijë e 792.

Iran numri i viktimave të koronavirusit arriti në 11 mijë e 931 ndërsa i të infektuarve 245 mijë e 688.

Në disa vende të tjera numri i vdekjeve prej COVID-19 është: Kinë 4 mijë e 634, Koreja e Jugut 285, Izrael 342, Republika e Afrikës së Jugut 3 mijë e 502, Sudan 622, Egjipt 3 mijë e 489, Brazil 66 mijë e 741, Meksikë 32 mijë e 14, Argjentinë 1 mijë e 644, Pakistan 4 mijë e 922, Irak 2 mijë e 685, Bangladesh 2 mijë e 151, Arabia Saudite 2 mijë e 17, Kuvajt 377, Emiratet e Bashkuara Arabe 326 dhe Katar 134.

Kurse në Angli, epiqendra e koronavirusit të tipit të ri në Evropë, numri total i humbjeve të jetëve arriti në 44 mijë e 391. Numri i të infektuarve aktivë është 286 mijë e 349 në total.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës numri i të vdekurve ka arritur në 133 mijë e 972 ndërsa 3 milionë e 97 janë infektuar.

Në disa vende të tjera numri i vdekjeve prej COVID-19 është: Itali 34 mijë e 899, Francë 29 mijë e 933, Spanjë 28 mijë e 392, Belgjikë 9 mijë e 776, Gjermani 9 mijë e 103, Kanada 8 mijë e 711, Kili 6 mijë e 434, Holandë 6 mijë e 132, Suedi 5 mijë e 447 dhe Kolumbi 4 mijë e 359.

Shqipëri institucionet shëndetësore kanë regjistruar edhe 68 raste të reja me koronavirusin e ri (COVID-19), ndërkohë edhe dy persona të tjerë kanë ndërruar jetë nga virusi.

Kosovë në 24 orët e fundit në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK janë testuar gjithsej 365 mostra të dyshuara me COVID-19. 3 persona të diagnostikuar pozitiv me koronavirusin e ri (COVID-19) kanë vdekur, duke çuar në 82 numrin e të vdekurve në nivel vendi. Ndërkohë që 183 raste të reja janë diagnostikuar pozitiv me koronavirus, numri i përgjithshëm i të infektuarve ka shkuar në 3.886.

Maqedoninë e Veriut, gjatë periudhës 29 qershor deri më 5 korrik është shënuar ulje në numrin e viktimave dhe personave të infektuar. Numri i përgjithshëm i diagnostikuar është 7.244, në 24 orët e fundit janë rikuperuar 125 pacientë ndërsa 5 pacientë kanë ndërruar jetën.  

Serbi me 13 humbje të tjera në 24 orët e fundit numri i përgjithshëm arriti në 330.

Indonezi  ku kanë humbur jetën 3 mijë e 309 persona, u deklarua se për shkak të koronavirusit të tipit të ri nuk do të ketë punësim të ri në shtetëror.

Në mbarë Afrikën kanë humbur jetën 12 mijë e 15 persona dhe janë infektuar 511 mijë e 170 të tjerë.Lajme të ngjashme