Jemen -1 889 të vdekur nga kolera dhe mbi 300 000 raste të dyshuara

Epidemia e kolerës, që është përhapur në Jemen që prej fundit të muajit prill, ka prekur tashmë më shumë se 300 000 persona dhe më shumë se 1 889 kanë humbur jetën, njoftoi Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Jemen -1 889 të vdekur nga kolera dhe mbi 300 000 raste të dyshuara

Epidemia e kolerës, që është përhapur në Jemen që prej fundit të muajit prill, ka prekur tashmë më shumë se 300 000 persona dhe më shumë se 1 889 kanë humbur jetën, njoftoi Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Në bilancin e fundit, Organizata Botërore e Shëndetësisë kishte njoftuar se deri më 2 korrik, prej 262 694 raste të dyshuara dhe 1 587 të vdekur në 21 provinca.

Për shkak të konfliktit në Jemen, që vazhdon për më shumë se dy vite, rreth tre milionë persona të zhvendosur si rezultat i mungesës së ujit të pastër të pijshëm dhe grumbullimit të mbeturinave, ballafaqohen me rrezikun e kolerës.Lajme të ngjashme