Korriku, muaji më i nxehtë i historisë moderne

Sipas shkencëtarët amerikanë korriku ka qenë viti më i nxehtë në 137 vitet e fundit, që kur ka filluar të matet temperatura e tokës.

Korriku, muaji më i nxehtë i historisë moderne

Muaji korrik ishte muaji më i nxehtë në historinë moderne, duke arritur një rekord në 137 vite që maten temperaturat e tokës, sipas shkencëtarëve të qeverisë amerikane.

“Temperatura mesatare botërore e sipërfaqes së Tokës për muajin korrik 2016 ishte më e nxehta, si për muajin korrik ashtu edhe për çdo muaj tjetër të viteve që janë bërë regjistrime të temperaturave nga NOAA, që fillojnë që më 1880”, tregon Agjencia Oqeanike dhe Atmosferike Amerikane.

Rekordi i mëparshëm ishte vendosur në korrikut e vitit të kaluar, ky muaj është tradicionalisht më i nxehti i vitit në Tokë.Lajme të ngjashme