24 Tetori, Dita Botërore e Poliomelitit

24 Tetori njihet ndryshe si Dita Botërore e Poliomelitit. Në ketë dite, Shqipëria ka mbulim vaksinal mbi 98% edhe me futjen ne kalendarin kombetar poliomelitit me injeksion (IPV) si vaksina më e sigurt për ketë sëmundje ashtu si ne të gjitha vendet e BE.

24 Tetori, Dita Botërore e Poliomelitit

Që nga viti 2002, Shqipëria është certifikuar si vend pa polio së bashku me vendet e rajonit evropian.

Shqipëria pësoi një nga epidemitë më të renda të poliomelitit në vend në vitin 1996 si pasoje e problemeve në zinxhirin e ftohtë dhe nivelit të ulët të mbulesës së vaksinimit në grupe të ndryshme të popullatës, me 138 raste të konfirmuara, 16 vdekje dhe shumica me pasoja të tjera.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme