Këtë herë në brigje mund të godasë ‘hipotermia’

Autoritetet e Rojave Bregdetare të Turqisë paralajmërojnë se si pasojë e ftohjes së ujit të detit, mund të shtohet edhe numri i vdekjeve të emigrantëve.

Këtë herë në brigje mund të godasë ‘hipotermia’

Hipotermia fillon me rënien nën 35 gradë të temperaturës trupit të njeriut i cili ka një ngrohje normale 37 gradë celsius. Ajo shkakton humbjen e vetëdijes dhe shkakton vdekjen e njeriut.

Në këtë stinë, refugjatët që janë pajisur me jelekë shpëtimi mund të qëndrojë 30-40 orë në det, por me afrimin e muajve të dimrit, kjo do të jetë e pamundur.

Hipotermia do të bëjë që qëndrimi në ujë të jetë vetëm pak minuta.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme