Turqi – Fuqia e instaluar e energjisë diellore arriti në 7.816 megavat

Vitet e fundit, Turqia ka rritur përpjekjet për të plotësuar nevojat e saj për energji nga burimet e rinovueshme të energjisë të quajtura "energji e pastër" dhe për të reduktuar varësinë nga energjia.

1763696
Turqi – Fuqia e instaluar e energjisë diellore arriti në 7.816 megavat

Fuqia e instaluar e energjisë diellore e Turqisë është rritur nga 40 megavat në 7.816 megavat në 8 vjet.

Vitet e fundit, Turqia ka rritur përpjekjet për të plotësuar nevojat e saj për energji nga burimet e rinovueshme të energjisë të quajtura "energji e pastër" dhe për të reduktuar varësinë nga energjia.

Sipas informacionit të përpiluar nga të dhënat e Ministrisë së Energjisë dhe Burimeve Natyrore, rrugëtimi i prodhimit të energjisë diellore të Turqisë filloi në vitin 2014 me një fuqi të instaluar prej 40 megavat.

Fuqia e instaluar, e cila rritet çdo vit për shkak të mbështetjes, u rrit në 249 megavat në vitin 2015 dhe 833 megavat në vitin 2016.

Në vitin 2017, kur ka pasur rritjen më të madhe, është rritur me rreth 311 për qind nga një vit më parë në 3.421 megavat.

Vitin e kaluar, një impiant i ri diellor me fuqi 1.149 megavat u përfshi në rrjet.

Kështu, fuqia e instaluar diellore e vendit arriti në 7.816 megavat.

 


Lajme të ngjashme