Turqia rriti eksportet e qumështit dhe produkteve të qumështit në tremujorin e parë

Eksportet e qumështit dhe produkteve të qumështit u rritën me 12 për qind në tremujorin e parë të vitit krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ndërsa Kina u dallua me 17.2 milionë dollarë në eksporte.

1656061
Turqia rriti eksportet e qumështit dhe produkteve të qumështit në tremujorin e parë

Eksportet e qumështit dhe produkteve të qumështit u rritën me 12 për qind në tremujorin e parë të vitit krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ndërsa Kina u dallua me 17.2 milionë dollarë në eksporte.

Heqja e pengesave për eksportet e qumështit dhe produkteve të qumështit në Kinë në mes të vitit të kaluar reflektoi pozitivisht në shitjet jashtë vendit të sektorit.

Në 3 muajt e parë të vitit të kaluar, 71 milionë e 560 mijë dollarë eksporte u realizuan në këtë sektor, ndërsa eksportet u rritën në 80 milionë e 180 mijë dollarë në të njëjtën periudhë të këtij viti. Kështu, eksporte të tilla u rritën me 12,04 për qind.

Faktori i Kinës ishte thelbësor në këtë rritje. Një total prej 14.596.000 dollarësh u eksportuan në Kinë vitin e kaluar, ndërsa eksportet e qumështit dhe produkteve të qumështit me vlerë 17.243.000 dollarë u regjistruan vetëm në tremujorin e parë të këtij viti.

 


Lajme të ngjashme