“Vendet e G20-s do të marrin masa për rimëkëmbjen ekonomike”

Ministrat e Financave dhe Guvernatorët e Bankave Qendrore të vendeve të grupit G20 mbajtën një takim me videokonferencë si pjesë e luftës kundër epidemisë së re të koronavirusit (Covid-19).

1399547
“Vendet e G20-s do të marrin masa për rimëkëmbjen ekonomike”

Ministrat e Financave dhe Guvernatorët e Bankave Qendrore të vendeve të grupit G20 mbajtën një takim me videokonferencë si pjesë e luftës kundër epidemisë së re të koronavirusit (Covid-19).

inistri turk i Thesarit dhe Financave, Berat Albayrak tha se ata kishin rënë dakord për një Plan Veprimi dhe se vendet e G20-s do të marrin masa për të siguruar rimëkëmbjen e ekonomisë botërore.

Përmes këtij plani,- vijoi Albayrak,- vendet e G20-s do të ofrojnë ndihmën e nevojshme financiare në fushën e shëndetit dhe në kuadër të kësaj do të sigurohet mbështetje për qytetarët dhe bizneset.

Ai saktësoi se vendet e brishtado të mbrohen nga efektet e Covid-19 dhe gjithashtu nënvizoi se vendet e G20-s u zotuan se do të angazhohen edhe në një përpjekje të përbashkët përmes shkëmbimit të përvojave kundër goditjeve të mundshme ekonomike.Lajme të ngjashme