Katari synon të rrisë me rreth 30 për qind prodhimin e gazit natyror

Katari, eksportuesi i parë në botë i gazit natyror të lëngshëm (LNG), njoftoi të martën qëllimet e tij për të rritur prodhimin e tij të gazit me rreth 30 për qind, ndërkohë që ky vend ndodhet nën një presion ekonomik nga fqinjët e tij...

764405
Katari synon të rrisë me rreth 30 për qind prodhimin e gazit natyror

Katari, eksportuesi i parë në botë i gazit natyror të lëngshëm (LNG), njoftoi të martën qëllimet e tij për të rritur prodhimin e tij të gazit me rreth 30 për qind, ndërkohë që ky vend ndodhet nën një presion ekonomik nga fqinjët e tij.

“Shteti i Katarit synon të prodhojë 100 milionë tonë gaz natyror duke filluar nga viti 2024”, deklaroi Saad Sherida al-Kaabi, president dhe CEO i gjigantit publik, “Qatar Petroleum”, gjatë një konference për shtyp në Doha.

“Ky projekt i ri do të përforcojë pozicionin e Katarit”, theksoi Al-Kaabi duke shtuar se vendi i tij do të qëndrojë për një kohë të gjatë lider botëror i prodhimit të gazit natyror të lëngshëm.

Aktualisht Katari është prodhuesi dhe eksportuesi i parë në botë i LNG-së me 77 milionë tonë në vit.Lajme të ngjashme