Filloi me punë Banka e Zhvillimit e BRICS-it

Banka e Zhvillimit e themeluar nga ana e vendeve anëtare të BRICKS, që përbëhet nga Brazili, Rusia, India, Kina dhe Afrika e Jugut, filloi me punë në Shangai.

346440
Filloi me punë Banka e Zhvillimit e BRICS-it

Banka e Zhvillimit e themeluar nga ana e vendeve anëtare të BRICKS, që përbëhet nga Brazili, Rusia, India, Kina dhe Afrika e Jugut, filloi me punë në Shangai.

Me anë të kësaj iniciative të vendeve të BRICS-it do të rritet edhe aktiviteti i tyre në botën e financave globale.

Kjo bankë, e cila është e ngjashme me Bankën Botërore, do të siguroj fonde me kosto të ulët për projektet infrastrukturore dhe të zhvillimit për vendet anëtare të BRICS-it.

Banka e themeluar me një kapital fillestar prej 50 miliardë dollarëve, këtë kapital brenda disa viteve të ardhshme do ta dyfishoj në 100 miliardë dollarë.

Në krye të bankës së re do të jetë India për një afat 5-vjeçar.

Ndërsa pas 5 vitet kryesinë do ta marr Brazili.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme