Objektivat 2023-Turqia do të ketë një rafineri të re

Zv/Drejtori i Përgjithshëm i Korporatës së Hidrokarbureve të Turqisë (TPAO)Besim Sisman, deklaroi se në Provincën Dörtyol të rrethit Hatay, planifikojnë të ngrëne një rafineri të re.

Objektivat 2023-Turqia do të ketë një rafineri të re

Sisman tha se në kuadër të vizionit strategjik 2023, kanë si objektivë që ta rendisin Turqinë në 10 markat më të mira në botë dhe në kuadër të këtij vizioni, kërkojnë që të ndërtojnë një rafineri në Provincën Dörtyol të rrethit juglindor Hatay.

Në fjalimin e tij, Besim Sisman, bëri të ditur se rafineri mund të ndërtohen në afërsi të Portit Ceyhan, kështu që krahas zhvillimit të rajonit do të rritet edhe rëndësia ekonomike dhe strategjike e kompanisë së Korporatës së Hidrokarbureve të Turqisë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme