Pretendohet se Amerika urdhëroi evakuimin e familjeve të personelit në Ambasadën e Kievit

Në lajmin e televizionit amerikan “Fox” bazuar në zyrtarët amerikanë, pretendohet se Departamenti amerikan i Shtetit ka urdhëruar evakuimin nga Ukraina e familjeve të personelit që punon në Ambasadën e Kievit, duke filluar nga e hëna.

1766918
Pretendohet se Amerika urdhëroi evakuimin e familjeve të personelit në Ambasadën e Kievit

Pretendohet se Shtetet e Bashkuara të Amerikës urdhëruan evakuimin nga Ukraina të familjeve të personelit që punon në Ambasadën e Kievit.

Parashtrohet se SHBA-ja, e cila kryen studime diplomatike nga njëra anë dhe ofron mbështetje me armë për ushtrinë ukrainase për të ulur tensionin midis Ukrainës dhe Rusisë, nga ana tjetër, ka ndërmarrë hapa për misionin diplomatik në vend.

Në lajmin e televizionit amerikan “Fox” bazuar në zyrtarët amerikanë, pretendohet se Departamenti amerikan i Shtetit ka urdhëruar evakuimin nga Ukraina e familjeve të personelit që punon në Ambasadën e Kievit, duke filluar nga e hëna.

Në raport, theksohet se autoritetet deklaruan se do të rekomandonin gjithashtu shtetasit amerikanë në Ukrainë që të largoheshin nga vendi.

Departamenti Amerikan i Shtetit nuk ka bërë ende një deklaratë zyrtare për këtë çështje.

Një zyrtar nga Departamenti amerikan i Shtetit, në një deklaratë me shkrim lidhur me këtë temë, ka thënë se në këtë fazë nuk ka asnjë njoftim për këtë temë.

“Si gjithmonë, ne po bëjmë një planifikim të përpiktë të emergjencës në rast se situata e sigurisë përkeqësohet”, tha ai.

Duke kujtuar se ata tashmë kanë këshilluar qytetarët amerikanë që të mos udhëtojnë në Ukrainë për shkak të epidemisë së llojit të ri të koronavirusit (Kovid-19) dhe nismave të mundshme ushtarake të Rusisë, zyrtari tha: "Nëse merret një vendim për të ndryshuar qëndrimin tonë ndaj diplomatëve amerikanë dhe familjeve të tyre, nuk duhet pritur që qeveria amerikane të lëshojë evakuime për të gjithë qytetarët amerikanë atje. Aktualisht ka fluturime komerciale në dispozicion për t'u larguar nga vendi.”

 


Lajme të ngjashme