Irak – Forcat e koalicionit ndërkombëtar asgjësuan dy dronë që synonin bazën “Ayn al-Assad”

Asgjësohen dy mjete ajrore pa pilot të ngarkuara me bombë që synonin bazën “Ayn al-Assad” në perëndim të Irakut.

1756932
Irak – Forcat e koalicionit ndërkombëtar asgjësuan dy dronë që synonin bazën “Ayn al-Assad”

Asgjësohen dy mjete ajrore pa pilot të ngarkuara me bombë që synonin bazën “Ayn al-Assad” në perëndim të Irakut.

Sipas burimeve ushtarake irakiane, tentativa për sulm u parandalua nga një sistem i mbrojtjes ajrore të forcave të koalicionit ndërkombëtar.

Këshilltarët e koalicionit ndërkombëtar janë gjithashtu të pranishëm në bazën e synuar “Ayn al-Assad” në provincën Enbar.

Forcat luftarake nga koalicioni ndërkombëtar kundër organizatës terroriste DAESH njoftuan se do të përfundonin misionin e tyre në Irak në dhjetor.

Forcat e koalicionit evakuuan bazën “Ayn al-Assad” në provincën Enbar dhe i dorëzuan pajisjet e tyre ushtrisë irakiane.

Gjithashtu dje u njoftua për asgjësimin e dy dronëve të ngarkuar me eksploziv të dërguar në Aeroportin Ndërkombëtar të Bagdadit.

 


Lajme të ngjashme