Amerika do të sigurojë rreth 144 milionë dollarë ndihmë shtesë për Afganistanin

Shtetet e Bashkuara të Amerikës deklaruan se do të ofrojnë rreth 144 milionë dollarë ndihmë humanitare shtesë për Afganistanin.

1726650
Amerika do të sigurojë rreth 144 milionë dollarë ndihmë shtesë për Afganistanin

Shtetet e Bashkuara të Amerikës deklaruan se do të ofrojnë rreth 144 milionë dollarë ndihmë humanitare shtesë për Afganistanin.

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken, në deklaratën e tij me shkrim, vuri në dukje se ata do të ofrojnë rreth 144 milionë ndihma shtesë humanitare për të prekurit nga kriza e vazhdueshme humanitare në Afganistan, në mënyrë ndihma totale e ofruar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës për refugjatët afganë në vend dhe rajon këtë vit do të jetë rreth 474 milionë dollarë.

Pas rishikimit gjithëpërfshirës të sigurisë dhe monitorimit të ndihmës shtesë të përmendur, Blinken theksoi se ndihmat do t'u bëhen drejtpërdrejt organizata të tilla si Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, Fondit të OKB-së për Fëmijët (UNICEF), Organizatës Ndërkombëtare e OKB-së për Refugjatët ( IOM), Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) si dhe organizatave të tjera ndërkombëtare dhe organizatave joqeveritare.

Ai vuri në dukje se ndihma do të ofrojë mbështetje të drejtpërdrejtë për disa prej më shumë se 18 milionë afganëve të pambrojtur dhe në nevojë në rajon, duke përfshirë refugjatët afganë në vendet fqinje. Blinken tha se me këtë ndihmë, partnerët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës mund të ofrojnë mbrojtje, mbështetje për sigurinë ushqimore, shëndetësi shërbime, ndihma për gatishmërinë dimërore, ndihma ushqimore emergjente për refugjatët.

Blinken, vendeve fqinje me Afganistanin që presin refugjatët afganë, bëri thirrjen: "Mbani kufijtë tuaj të hapur për afganët që kërkojnë mbrojtje ndërkombëtare".Lajme të ngjashme