Parlamenti Arab reagon ashpër ndaj deklaratave të Macron për Algjerinë

Parlamenti Arab dënoi deklaratat e Presidentit francez Emmanuel Macron kundër Algjerisë, duke thënë se ato janë "të papërgjegjshme dhe të papranueshme".

1722848
Parlamenti Arab reagon ashpër ndaj deklaratave të Macron për Algjerinë

Parlamenti Arab dënoi deklaratat e Presidentit francez Emmanuel Macron kundër Algjerisë, duke thënë se ato janë "të papërgjegjshme dhe të papranueshme".

Në një deklaratë Parlamenti Arab reagoi ndaj Presidentit francez Macron që synonte Algjerinë dhe të kaluarën e saj.

Duke i quajtur deklaratat e Macron "të papërgjegjshme dhe të papranueshme", Parlamenti Arab dënoi "ashpër" deklaratën e Presidentit francez.

"Parlamenti Arab qëndron me Algjerinë kundër çdo abuzimi që do të prekte identitetin, trashëgiminë historike dhe gjakun e miliona dëshmitarëve të tij", thuhet në deklaratë.

“Parlamenti përsërit mbështetjen e tij për rrugën premtuese të demokratizimit nën udhëheqjen e Presidentit të Algjerisë Abdulmecid Tebbun", thuhet në deklaratë, në të cilën bëhet thirrje për respektimin e sovranitetit të shtetit algjerian dhe për të mos ndërhyrë në punët e tij të brendshme.

Më 2 tetor, gazeta “Le Monde” botoi vërejtjet e Macron se Algjeria ka ndërtuar historinë e saj koloniale mbi urrejtjen ndaj Francës.

 


Lajme të ngjashme